Ξενοδοχεία στη Νάξο

» Κάντε κράτηση κατ'ευθείαν με το ξενοδοχείο και θα έχετε την καλύτερη τιμή » 16 χρόνια goNaxos.com
Ξενοδοχεία στη Νάξο
Η κράτησή μου » Booking Ref. Password
Facebook Twitter Google Bookmarks Yahoo Del.ici.ous StumbleUpon
Naxos Hotels

Θα περάσετε από:

 • Σαγκρί
 • Χαλκί
 • Φιλώτι
 • Απείρανθο
 • Μουτσούνα
 • Ψιλή Άμμο
 • Πάνερμο
 • Κόρωνο
 • Παναγία Αργοκοιλιώτισα
 • Λυώνα
 • Σκαδό
 • Κορωνίδα (Κωμιακή)
 • Απόλλωνα

Naxos Map - Apollon via Filoti and Koronos

Απόλλων μέσω Φιλωτίου & Κορώνου

Το τοπίο αρχίζει μετά από περίπου 8χλμ, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Μάμα (8ος αιώνας) που κάποτε ήταν Καθεδρικός Ναός και έχει εικόνες από την εποχή εκείνη.

Στο Σαγκρί - Κάτω Σαγκρί υπάρχει ότι έχει μείνει από ένα Ενετικό κάστρο, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το μοναστήρι του Αγίου Ελευθερίου στο Άνω Σαγκρί, το οποίο λειτούργησε και ως κρυφό σχολείο. Στην περιοχή υπάρχει ένας αρχαιολογικός χώρος, ο ναός της Δήμητρας, ενώ στον δρόμο για το Χαλκί υπάρχει το μοναστήρι του Σταυρού (16ος αιώνας).

Το Χαλκί (16χλμ) είναι ένα όμορφο χωριό, διοικητικό κέντρο στο παρελθόν, περιτριγυρισμένο από ελαιώνες. Υπάρχουν πύργοι στην περιοχή με αξιοσημείωτο τον Πύργο Φραγκοπούλου.

Το Φιλώτι είναι ένα γραφικό χωριό στους πρόποδες του όρους Ζας. Περίπου 22 χλμ από την Χώρα, μποερείτε να εγκαταλείψετε για λίγο τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Απείρανθου και να επισκεφτείτε τον Δανακό με Μοναστήρι του Φωτοδότη Χριστού.

Επιστροφή στον κεντρικό δρόμο, επόμενο χωριό είναι η Απείρανθος (27χλμ από την Χώρα), ένα από τα ωραιότερα χωριά της Νάξου, κτισμένο σε υψόμετρο 650 μέτρων

Παράκαμψη για τη Μουτσούνα (διασταύρωση λίγο πριν την Απείρανθο, 11χλμ από Απείρανθο - 38χλμ από την Χώρα). Πρόκειται για παραθαλάσσιο χωριό με λιμάνι στο οποίο κατέληγε με τελεφερίκ από τα ορυχεία η σμύριδα. Πρόκειται για ήσυχο οικισμό και παραλία για μπάνιο, ενώ στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν αρκετοί κόλποι με ωραία θάλασσα. Ο δρόμος συνεχίζει προς νότια κατεύθυνση, περνάει από την Ψιλή Άμμο, παραλία με άμμο και καταλήγει στον Πάνερμο (το τελευταίο χιλιόμετρο δεν είναι ασφαλτοστρωμένο), μια ήσυχη παραλία με ψιλή άμμο.

Επιστροφή στον κεντρικό δρόμο, και στάση για λίγα λεπτά στον Σταυρό της Κεραμωτής. Από αυτό το σημείο υπάρχει θέα στη θάλασσα, προς την δυτική και την ανατολική πλευρά του νησιού. Επόμενος σταθμός η Κόρωνος (γνωστή για την εξόρυξη της σμύριδας) που ίσως είναι και το γραφικότερο χωριό της Νάξου, κτισμένο σε δύο αντικρινές πλαγιές και έχει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και ρυμοτομία. Πριν την Κόρωνο υπάρχει δρόμος για την Παναγία την Αργοκοιλιώτισα (4χλμ), που βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία. Εάν βρίσκεστε στη Νάξο την περίοδο του Πάσχα, η Παναγία η Αργοκοιλιώτισα γιορτάζει την Παρασκευή μετά το Πάσχα, δηλ. της Ζωοδόχου Πηγής.

Μετά την Κόρωνο, επιστροφή στον κεντρικό δρόμο και ο δρόμος οδηγεί στο χωριό Σκαδό. Μετά από αυτό υπάρχει η επιλογή δύο δρόμων για τον Απόλλωνα. Μέσω του χωριού Μέση και μέσω του χωριού Κορωνίδα (ή Κωμιακή). Η διαδρομή μέσω Κορωνίδας είναι λίγο μεγαλύτερη και ίσως είναι λίγο πιο κουραστική, αλλά είναι ωραιότερη και το τοπίο θα σας αποζημιώσει. Η Κορωνίδα που είναι το ψηλότερο χωριό της Νάξου (700 μέτρα υψόμετρο), φημίζεται για τα κρασιά της, όπως άλλωστε και όλα τα γειτονικά χωριά της ορεινής Νάξου. Η θέα είναι εξαιρετική και το περιβάλλον καταπράσινο.

Τελευταίος σταθμός είναι ο Απόλλωνας, το γραφικό ψαροχώρι, το βορειότερο χωριό του νησιού.

Μπορείτε να επιστρέψετε από τον παράκτιο δρόμο που περιγράφεται στην διαδρομή "Απόλλων μέσω Γαλήνης & Εγγαρών".

Από την όμορφη Νάξο

Moutsouna
Koronos
Apollon
1. Μουτσούνα, 2. Κόρωνος 3. Απόλλων

Discover Naxos Island - The Travel Guide
Home

Hotels
Naxos' Basics Beaches Activities History Essentials
English Greek Italiano
Home :: Terms & Conditions :: Privacy Policy :: FAQ
facebook gonaxos.com Best of Naxos Island 2001-2017 ©goNaxos.com