Ξενοδοχεία στη Νάξο

» Κάντε κράτηση κατ'ευθείαν με το ξενοδοχείο και θα έχετε την καλύτερη τιμή » 16 χρόνια goNaxos.com
Ξενοδοχεία στη Νάξο
Η κράτησή μου » Booking Ref. Password
Facebook Twitter Google Bookmarks Yahoo Del.ici.ous StumbleUpon
Naxos Hotels

Θα περάσετε από:

  • Γλυνάδο
  • Βίβλος (Τρίποδες)
  • Μικρή Βίγλα
  • Καστράκι
  • Γλυφάδα
  • Αλυκό
  • Πυργάκι
  • Αγιασός

Naxos Map - Agiassos, Kastraki, Pyrgaki, Mikri Vigla via Glinado

Αγιασός μέσω Γλυνάδου & Καστρακίου (νοτιοδυτικές παραλίες)

Πλησιάζοντας στο Γλυνάδο (6χλμ από την Χώρα) συναντάμε το Μοναστήρι των Αγίων Σαράντα (17ος αιώνας) με τις μεταβυζαντινές εικόνες. Μερικά χιλιόμετρα αργότερα υπάρχει ένδειξη για το χωριό του Αγίου Αρσενίου (δεξιά). Ο ίδιος δρόμος οδηγεί στην παραλία της Αγίας Άννας.

Μένοντας στον κεντρικό δρόμο και πριν το χωριό Βίβλος (Τρίποδες) υπάρχει ένδειξη για την παραλία της Πλάκας (η οποία είναι ευκολότερα προσβάσιμη από την Αγία Άννα). Στην Βίβλο μπορείτε να σταματήσετε στον φούρνο του Λαγογιάννη, γνωστού σε όλη την Νάξο για τα γλυκά του και το ψωμί του. Αρκετά χιλιόμετρα μετά την Βίβλο υπάρχει διασταύρωση και ένδειξη στα δεξιά για την Μικρή Βίβλα. Η Μικρή Βίγλα φαίνεται από τον κεντρικό δρόμο, πολύ πριν διασταύρωση, χαρακτηριστικό τα γαλάζια νερά της.

Παράκαμψη για Μικρή Βίγλα. Μετά από σχεδόν 4 χιλιόμετρα φτάνετε σε μια διασταύρωση όπου μπορείτε να πάτε αριστερά ή δεξιά. Η δεξιά κατεύθυνση (βόρεια) οδηγεί στην Παρθένα της Μικρής Βίγλας (πρώτη φωτογραφία). Η αριστερή κατεύθυνση (νότια) οδηγεί στην Σαχάρα της Μικρής Βίγλας (δεύτερη φωτογραφία) η οποία εκτείνεται έως το Καστράκι.

Επιστροφή στον κεντρικό δρόμο και λίγο μετά την διασταύρωση για Καστράκι υπάρχει ένδειξη για την Γλυφάδα. Η πινακίδα είναι μικρή, ο δρόμος για την Γλυφάδα (χωματόδρομος αλλά βατός) είναι σχετικά στενός. Μετά τις αλυκές φτάνουμε στην παραλία της Γλυφάδας (περίπου 1χλμ από την διασταύρωση), μια πολύ ωραία παραλία (τρίτη φωτογραφία), ιδανική για μπάνιο όταν δεν φυσάει. Όταν όμως φυσάει είναι ιδανική για σέρφινγκ.

Επιστροφή στον κεντρικό δρόμο και μετα από 2 περίπου χιλιόμετρα φτάνουμε σε μια διασταύρωση όπου η αριστερή κατεύθυνση (χωματόδρομος) οδηγεί στο Πυργάκι και δεξιά στο Αλυκο. Για το Αλυκο μετά την διασταύρωση συνεχίζετε στην άσφαλτο και μετά από περίπου 150 μέτρα αφήνετε την άσφαλτο και στρίβετε αριστερά σε ένα χωματόδρωμο. Μετά από λίγα μέτρα θα δείτε ένα εκκλησάκι. Η παραλία εκτείνεται αριστερά της εκκλησίας. Το Αλυκο προστατεύεται από τους βοριάδες.

Επιστροφή στον κεντρικό δρόμο, και για το Πυργάκι ακολουθείτε τον χωματόδρωμο. Το Πυργάκι έχει τρεις παραλίες, η τελευταία είναι και η καλύτερη. Στο Πυργάκι υπάρχει ένδειξη για την Αγιασό. Ο δρόμος για την Αγιασό είναι χωματόδρομος, μέτριας βατότητας σε κάποια σημεία. Η Αγιασός έχει μια μεγάλη παραλία με ψιλή άμμο και ρηχά νερά, ενώ μπορείτε να φάτε σε μια από τις ταβέρνες που υπάρχουν.

Μπορείτε να επιστρέψετε από διαφορετικό δρόμο, από την ενδοχώρα, μέσω Σαγκρίου.

Εξαιρετικές παραλίες

Μικρή Βίγλα (Παρθένα)
Μικρή Βίγλα (Σαχάρα)
Γλυφάδα
Αγιασός
1. Μικρή Βίγλα (Παρθένα), 2. Μικρή Βίγλα (Σαχάρα)
3. Γλυφάδα, 4. Αγιασός

Discover Naxos Island - The Travel Guide
Home

Hotels
Naxos' Basics Beaches Activities History Essentials
English Greek Italiano
Home :: Terms & Conditions :: Privacy Policy :: FAQ
facebook gonaxos.com Best of Naxos Island 2001-2017 ©goNaxos.com