Ξενοδοχεία στη Νάξο

» Κάντε κράτηση κατ'ευθείαν με το ξενοδοχείο και θα έχετε την καλύτερη τιμή » 16 χρόνια goNaxos.com
Ξενοδοχεία στη Νάξο
Η κράτησή μου » Booking Ref. Password
Facebook Twitter Google Bookmarks Yahoo Del.ici.ous StumbleUpon
Naxos Hotels

Θα περάσετε από:

  • Γαλήνη
  • Εγγαρές
  • Μοναστήρι της Φανερωμένης
  • Πύργο Αγιάς
  • Απόλλων

Naxos Map - Apollon via Galini and Eggares

Απόλλων μέσω Γαλήνης & Εγγαρών

Πρόκειται για όμορφη και εύκολη διαδρομή. Η Γαλήνη είναι ένα ήσυχο χωριό σε μια εύφορη κοιλάδα. Στην περιοχή βρίσκεται το Μοναστήρι - Κάστρο της Παναγίας Υψηλοτέρας (1600) το οποίο αξίζει να επισκεφτείτε.

Οι Εγγαρές είναι το επόμενο χωριό στο οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο Ελαιοτριβείο των Εγγαρών το οποίο χρονολογείται τουλάχιστον από το 1884.

Μετά το τεχνητό φράγμα θα συναντήσετε στα αριστερά το Μοναστήρι της Φανερωμένης (17 χλμ από την Χώρα) που γιορτάζει κατά την εορτή της Κοιμησεως της Θεοτόκου, στις 15 και 23 Αυγούστου. Κτίσμα του 14ου αιώνα, το Μοναστήρι της Φανερωμένης ανήκει στα πυργομονάστηρα (όπως και το Μοναστήρι - Κάστρο της Παναγίας Υψηλοτέρας στη Γαλήνη) με αμυντικό χαρακτήρα που το μαρτυρεί η χαμηλή της πύλη, η κρεμαστή ξύλινη γέφυρα και η ζεματίστρα.

28χλμ από τη Χώρα Ναξου βρίσκεται ο Πύργος της Αγιάς (στα αριστερά, με κατεύθυνση τον Απόλλωνα). Ο πύργος βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο, με απεριόριστη θέα στο Αιγαίο και άνηκε στην οικογένεια των Κόκκων. Χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.

Ο Απόλλωνας είναι ο τελικός προορισμός, όπου εκτός από μπανιο και φαγητό στις παραθαλάσσιες ταβέρνες, μπορείτε να επισκεφτείτε τον Κούρο, ένα άγαλμα μήκους 10.5 μέτρων που πιθανόν παριστάνει τον Απόλλωνα ή τον Διόνυσο.

Από την όμορφη Νάξο

Eggares
On the way to Apollon village

Discover Naxos Island - The Travel Guide
Home

Hotels
Naxos' Basics Beaches Activities History Essentials
English Greek Italiano
Home :: Terms & Conditions :: Privacy Policy :: FAQ
facebook gonaxos.com Best of Naxos Island 2001-2017 ©goNaxos.com